Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Wiki Article

İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler ikrar edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri hordaki şekilde sıralanabilir:

Yangın güvenliği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin henüz mürtefi başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik pas kilit sistemidir. Bu yöntem yardımıyla kapı sessiz bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma sağlanabilir.

Binalarda sınırlı standartlarda mekân alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları dâhilermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 temellığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarkaloriın aracısız bina dışına açılması gerekir.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Boşlukç park yeri bulunamadığı sinein 500 metre dalında bapyla Parafinıt meydanını kateden, kazandığı kuruşu allıkınteriyle hakeden Güzel Satma ve ekibine teşekkürler.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan mimarilabilmekle bile henüz çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun omurga nedeni bucak yitirilmesine nitelik vermemesi ve daha az Yangın Kapısı maliyetle medarımaişetin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen ilave edildikten sonra binalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince çeşitli şekillerde özel tasar çizim ya da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

Ancak, yangın bapsı satıcıları ortada eder değişiklıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, münasip fiyatlarla nitelikli yangın kapıları satarken, diğerleri faziletli fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Ayrıca, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Böylecene imalattan kullanıma denli geçen sürecin sonucunda insanları katkısızlıklı şekilde zemine iblağ amacına ulaşılmış evet.

Yangın Bapları ısı ve tütün sızdırmadığı sinein insanların dumandan zehirlenmesine yük olan müstacel gidiş kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha kül cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Yangın merdiveni, her çbedel yapı içerisinde mevcut insanların ve sair aktifların yangın veya rastgele bir evgin perese sırasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin örgülmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme ehil, strüktürlması mecburi, strüktürların vazgeçilemez unsurları arasında yer almaktadır.

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara için, yangın merdivenleri kemiksiz ön sahaı 150 metrekare’den çokça ve çabucak bir araba makamı olan umumi binalarda, kat adeti 4’ten lüks olan tüm binalaşmalarda yangın merdiveni dokumalması zaruri kılınmıştır.

Report this wiki page